تبلیغات

ابزار رایگان وبلاگ

JavaScript Codes هیئت انصارالمهدی(عج) شهرستان مرودشت - مواظب باشید سرطان میهمان افطاری شما نباشد!

هیئت انصارالمهدی(عج) شهرستان مرودشت
 
مسلمانان سوریه را در یابید چشم اباالفضل به دستان ماست...
چند سالی است که مردم از چند ساعت پیش از افطار در خیابان ها جلوی در هر آش و حلیم فروشی که به چشم می خورد، صف می بندند تا بتوانند حلیم و آش و در برخی موارد شله زرد را در ظروف یک بار مصرف بخرند و سر سفره افطار خانواده شان بگذارند.




به گزارش تهران پرس، چند سالی است که مردم از چند ساعت پیش از افطار در خیابان ها جلوی در هر آش و حلیم فروشی که به چشم می خورد، صف می بندند تا بتوانند حلیم و آش و در برخی موارد شله زرد را در ظروف یک بار مصرف بخرند و سر سفره افطار خانواده شان بگذارند. اما شاید بسیاری از مردم ندادند این خوراکی های داغ  و خوشمزه ای که در ظروف پلاستیکی سرو می شوند، ورای ظاهر زیبا و مزه خوششان، زنگ خطر مرگبار ترین بیماری دنیا را به صدا در می آورند.

از چایی تا غذا

اینکه دقیقا از چه سالی سرو غذا در ظروف یک بار مصرف پلاستیکی در شهر تهران و پس از آن در سایر کلانشهرها کلید خورد، دقیقا مشخص نیست اما همه ما روزهایی را به خاطر می آوریم که ظروف یک بار مصرف به ناگاه مانند مهمان ناخوانده ای به سفره خانه ما آمدند و در ابتدا در قالب لیوان های یک بار مصرف که برای نوشیدن آب و چای به کار برده می شدند نمود پیدا کردند. اگر چه از همان سالهای ابتدایی شیوع ظروف پلاستیکی یک بار مصرف، خیلی از کارشناسان خبر از خطر آفرینی این ظروف دادند اما روند گسترش این ظرف ها به قوت خود باقی ماند.

غذای نذری در ظروف یک بار مصرف

موج دوم شیوع ظروف یک بار مصرف در ماجرای نذری ها نمود پیدا کرد. این روزهای دیگر مانند گذشته نیست که مردم در ظرف ها خانگی خود غذا کشیده و آن را در ازای روا شدن حاجتشان در اختیار همسایه ها و اهالی محل قرار دهند. امروزه نه در تهران که در دور افتاده ترین روستاها دیگر غذاهای نذری در ظروف یکبار مصرف سرو می شوند.

در ظاهر بهداشتی، در باطن مرگبار

شاید فلسفه ای که باعث شد ظروف پلاستیکی یک بار مصرف تا به این اندازه بتواند جای خود را در میان خانواده باز کند، ایجاد تصور بهداشتی بودن سرو غذا در این ظروف بود که ذهن مردم ایجاد شد. اما پس از مدت کوتاهی کاضف به عمل رسید که این ظروف به رغم تصور عمومی نه تنها بهداشت را اشاعه نمی دهند بلکه باعث ایجاد بیماری های مهلک هم در میان مصرف کنندگانشان می شوند. احمد مهمان نواز کارشناس تغذیه در خصوص آسیب زایی این ظروف می گوید: وقتی که غذاها به صورت داغ در ظروف یک بار مصرف سرو می شوند، مواد تشکیل دهنده ی ظرف های دچار تغییرات شیمیایی می شوند و خاصیت سرطان زایی به خود می گیرند.

ظروف یکبار مصرف گیاهی ، جایگزین گران اما سالم

البته برای اینکه بشود هم از ظروف یکبار مصرف بهره برد و هم از خطر سرطانزایی ان دور ماند، راه حلی وجود دارد که آن استفاده از ظروف یک بار مصرف گیاهی است که اگر چه قیمتی بالاتر از نمونه های پلاستیکی دارند، اما از خطرات ظرف های پلاستیکی به دور هستند. با توجه به اینکه ما این روزها در ماه مبارک رمضان و زمان خرید حلیم و آش و نذری های داغ به سر می بریم، چه بهتر است مردم با استفاده از ظروف یک بار مصرف گیاهی یا استفاده از قابلمه و ظروف خانگی، سلامتی را به سفره خود و دوستانشان هدیه کنند.


منبع:  http://www.afsaran.ir/site/click/289114?url=http%3A%2F%2Ftehranpress.com%2Ffa%2Fnews-details%2F13117%2F




طبقه بندی: گنجینه مذهبی، 
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 26 تیر 1392 توسط بچه هیئتی
تمامی حقوق مطالب برای هیئت انصارالمهدی(عج) شهرستان مرودشت محفوظ می باشد